VVV Bedum: minder subsidie, meer ambitie

Net als alle andere gesubsidieerde instellingen in de gemeente krijgt ook de VVV Bedum, de POORT naar Noord-Groningen, te maken met een aanzienlijk lagere gemeentelijke bijdrage. De subsidie wordt gehalveerd. De organisatie moet het vanaf 1 januari stellen met ruim 5.000 euro; fors minder dan in voorgaande jaren. Maar de ambities zijn er niet minder om.

De gemeente is verheugd over de doorstart. Verantwoordelijk wethouder Johannes de Vries spreekt van een ‘belangrijke voorziening’. Ook de gemeenteraad reageerde enthousiast op de doorstart. De Vries: “Noord-Groningen en ook Bedum zitten toeristisch in de lift. De regio heeft voor buitenstaanders genoeg te bieden. En we hebben een kruiwagen nodig die het product aan de man weet te brengen. Een lokale VVV die initiatieven ontwikkelt en op ontwikkelingen inspeelt, is daarom van belang.”

“Ik proef bevlogenheid en ambitie bij het bestuur en bij de vrijwilligers. Die laatsten kunnen overigens nog wel wat versterking gebruiken. Ik roep Bedumers dan ook graag op om vrijwillig wat uurtjes in de organisatie te steken. Leuk en dankbaar werk. Werk waarmee je de naam Bedum uitdraagt,” stelt De Vries.

Donateur worden

Om in onze opzet te slagen hebben wij de steun van u als ondernemers hard nodig!
Daarom vragen wij u donateur te worden voor een bedrag vanaf € 25 per jaar.
U kunt zich opgeven in de winkel, of door het formulier op deze pagina in te vullen. U ontvangt dan voortaan ook onze nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft van het nieuws en al onze activiteiten in Bedum en omstreken.

Aanmeldingsformulier

    Ik meld mij aan als nieuwe donateur en steun de VVV met het volgende bedrag:

    per jaar (het minimumbedrag is €5,- meer mag!)