Bedum 9 juni 2017. …

geplaatst in: Geen categorie | 0

Bedum 9 juni 2017.
Cultuurmanifestatie AMSTERDAMSE SCHOOL Noord Groningen in juni en juli 2017.

VVV Bedum, de POORT naar Noord-Groningen een verblijfsarrangementen aan in samenwerking met een aantal toeristische ondernemers in en rond Bedum. Het arrangement is geldig t/m juli 2017 en is te boeken voor 1 of 2 nachten, alle inclusief ontbijt en fietsrouteboekje.
U kunt uw eigen fiets meenemen, bij sommige accommodaties zijn fietsen op aanvraag beschikbaar.

Speciale fietsroutes
In de maanden juni en juli van 2017 vindt een bijzondere culturele manifestatie plaats in vier Amsterdamse School kerken in de provincie Groningen. Hierbij is aandacht voor de viering van 100 jaar Amsterdamse School en wel specifiek voor de ‘Groninger’ Amsterdamse School. Voor de manifestatie werd gekozen voor volgende locaties: de Goede Herderkerk in Bedum (architect E. Reitsma), DE KERK in Onderdendam (architect Albert Wiersema), de BOAZ-kerk in Westeremden
(architect Albert Wiersema), (alledrie in beheer bij de Stichting Oude Groninger Kerken) en de Kabzeël kerk in Appingedam (architect E. Reitsma).

In het kader van deze manifestatie is een auto/trein/fietsroute uitgezet die de vier kerken met elkaar verbindt, in samenwerking met NoordPRoof Producties en het documentatiecentrum DE KERK in Onderdendam. Het doel is om bezoekers en inwoners kennis te laten maken met de
regionale architectuur in het algemeen en de Amsterdamse Schoolstijl in het bijzonder. Daarnaast worden ook andere bouwwerken in de Amsterdamse School bouwstijl uitgelicht, zodat de route ook na de manifestatie een blijvende waarde heeft voor iedereen die interesse heeft in architectuur.

De routes zijn beschreven in een handig boekwerk met veel foto’s en omschrijving van de 4 kerken. De VVV nodigt u van harte uit om langer in ons mooie gebied te verblijven. Daarvoor hebben HRC ’t Gemeentehuis in Bedum en enkele B. & B. een arrangement samengesteld.
Zie de aanbiedingen en boek maar.