Bedum, oktober 2017. …

geplaatst in: Geen categorie | 0

Bedum, oktober 2017.

Sterren kijken met Prof. dr. Peter Barthel tijdens VVV wandeling in de Nacht van de Nacht 28 oktober.

Zaterdag 28 oktober 2017 is er de jaarlijkse Nacht van de Nacht. De gezamenlijke natuur- en Milieufederaties en de sterrenkundigen vragen dan aandacht voor de schoonheid van de nacht, en … voor de steeds groter wordende lichtvervuiling in ons land. Overal in het land worden evenementen georganiseerd waar de nacht-natuur en nachtelijke verschijnselen bijzondere aandacht krijgen.
Zie ook www.nachtvandenacht.nl .
In de nacht van 28 op 29 oktober gaat trouwens de klok een uur terug en is er dus een uur langer gelegenheid om van de nacht te genieten!

VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, heeft Prof Dr. Peter Barthel , sterrendeskundige van de Universiteit van Groningen bereid gevonden om ons uitleg te geven over en nader te laten kennismaken met de sterrenhemel boven Bedum (en omstreken) tijdens de Nacht van de Nacht.

Als het onbewolkt is (dat hopen we dan maar!) is er buiten de bebouwde kom, ver weg van straatlantaarns en andere lichtbronnen veel moois aan de nachthemel te zien – als je maar weet waar je moet kijken!

VVV Bedum ontvangt de deelnemers graag om 20.30 uur in de ambiance van Zorgboerderij De Golden Raand , Wolddijk 65, Bedum.

Na ontvangst , met koffie en wat lekkers zal Prof Peter Barthel uitleg geven , waarna de Nachtwandeling over een donkere lokale weg gaat, zonder straatverlichting en we kunnen genieten van de sterrenhemel !

In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich aanmelden bij VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, Kapelstraat 3 , Bedum tijdens openingsuren of
telefonisch: 050 3015111. Deelname 5,00 euro en donateurs van VVV Bedum 4,50 euro! U kunt zich ook aanmelden per mail : info@vvvbedum.nl . Bevestiging volgt met wijze van betaling.