Open:
woensdag t/m vrijdag 14.00-16.30 uur

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!
Lijkt je dit leuk, kom dan gerust eens langs voor informatie.

Happen en Trappen: streekproducten in en rond Bedum, lekker dichtbij!

Kom kijken en proeven of vul je boodschappentas met lokale en ambachtelijke producten. Zelfgemaakt of lekker vers van het land!

Steeds meer mensen willen lokaal kopen of willen weten waar hun voedsel vandaan komt.
Het gebied in en rond Bedum heeft een enorm aanbod van (h)eerlijke streekproducten. Dus hoef je je voedsel en anderen mooie producten helemaal niet van ver te halen.
Het aanbod is divers en varieert van onbespoten of biologische groenten en fruit, bloemen, vlees, melkproducten, ijs, meel- en bakproducten, eieren, cultuur(educatie), themaroutes, wijn, rustpunten, ambachtelijk gemaakte verzorgingsproducten en nog veel meer!
Het gebied omvat op dit moment de regio Bedum, de Wolddijk, Noorderhoogebrug, Ellerhuizen, Noordwolde, Zuidwolde, Sauwerd, Onderdendam en Westerdijkshorn.

Wat de lokale ondernemers belangrijk vinden: alles wat van dichtbij komt hoeft geen lange weg af te leggen naar de consument. Zo dragen we ons steentje bij aan duurzaamheid, het milieu en ondersteunen we de vitaliteit en leefbaarheid van het platteland.
En naast het lokaal halen van je boodschappen kun je ook heerlijk wandelen en fietsen in ons mooie Groninger land, een gezonde combinatie, waar zowel inwoners als toeristen de vruchten van plukken.

Omdat dit aanbod van (h)eerlijke streekproducten nog te weinig bekend is hebben ruim 20 lokale ondernemers zich verenigd om dit samen onder de aandacht brengen.
Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Ondernemersfonds Het Hogeland. en de Bedrijvenvereniging (vm) Gemeente Bedum die de aanvraag heeft ingediend.

De deelnemers op een rijtje

Producten:

Elke maand nieuwe menu’s in de aanbieding, diverse snacks zoals Bedumer bitterballen of kroketten (met kruidnagel!)

Producten:

patat, snacks en vers belegde broodjes. Veel zelfgemaakte producten zoals saté, kip op z’n Indisch, stoofvlees, eigen gemaakte eierballen en nog veel meer!

Producten:

Zuivel: Yoghurt, vruchten yoghurt, kefir, volle karnemelk, hangop, vla in verschillende smaken, chocolademelk en melk (alles gemaakt van melk van eigen koeien).
Ook in de winkel: brood van bakkerij Post uit Ten Boer, kaas van boeren uit de buurt, vlees van de blonde d’aquitaine, jams en sappen, ijs van IJsboerderij Noordwolde en nog veel meer.

Producten:

Veelzijdig aanbod van biologisch geteelde seizoensgebonden groenten op 25 are eigen grond. Op dit moment zijn dat meer dan 40 soorten en dat aantal is nog groeiende.

Verkoop via groenteautomaat (24/7 geopend!) en in het seizoen een kraam aan de weg met volop groenten van eigen oogst.
Tevens webwinkel in biologische levensmiddelen.

Specialiteit:
Microgroenten, vollegronds teelt op eigen land

Producten:

Vrije-uitloop eieren, aardappelen, uien en honing en van januari t/m mei tulpen.
Verkoop van de producten gaat vanuit een automaat, waarbij het mogelijk is met contant geld of contactloos met je bankpas te betalen.

Tijdens open dagen kun je een gevuld eitje komen proeven!

Activiteiten:

Permanente expositie over weidevogels en de voormalige getijdenrivier De Hunze, excursies en natuurlijk het ‘zeven-sloten-tegelijk-pad’ (erg leuk voor kinderen!).
Prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes.

Producten:

Vele soorten meel (ook biologisch) en brood- koek- en cakemixen. Zaden, pitten en vlokken, krenten, rozijnen en toebehoren.
Daarnaast ook een klein streekproducten assortiment.

Specialiteit:
Pannenkoekenmix, poffertmix en pizzamix.

Producten:

Boerderijwinkel met (diepvries) biologisch rundvlees, varkensvlees, kip en lamsvlees, Reitdieppiepers (aardappelen), seizoensgroenten, pompoenen en appelsap van appels uit eigen fruithof.

Specialiteit:
Droge worst in verschillende smaken.

Producten:

Supermarkt met reguliere producten, daarnaast verkoop van (biologische) streekproducten uit de buurt.

Zoals vlees van Welkomboerderij Onstaheerd, appelsap van Klein Alma, cider van Groninger appels, bloemen van Arwerd en kaas van Kleikracht.

Tevens Rustpunt voor wandelaars en fietsers.

Producten:

Groenten, fruit, sappen/siroop, eieren, kruiden en bloemen.
Ook af en toe workshops: o.a. groenten inmaken, zelf witlof telen en zalf maken van goudsbloemen.

Tijdens open dagen zijn er proeverijtjes met producten van eigen land, mini-workshops en rondleidingen.

 

Producten:

Sorbetijs en roomijs gemaakt van verse melk. Bolletjes ijs, halve liters en literbakken ijs in 18 verschillende smaken! Citroen, mango, sinaasappel, aardbei, meloen, bosvruchten, ananas, vanille, banaan, cookies, cheesecake, yoghurt amarena, straciatella, malaga, chocolade, smurf en caramel. Rondom kerst worden er ijstaarten gemaakt van yoghurt amarena ijs, stracciatella of melkchocolade ijs.

Producten / activiteiten:

1 ha agroforestry in de vorm van een savanne aangeplant met vele soorten fruit en noten.
In de Woldtuin (vanaf 2022) seizoensafhankelijk puur natuur groenten/fruit en producten gemaakt daarvan. bloem- en kruidenrijke graslanden en een theetuin.
Tevens kleinschalige mini Glamping met bed&breakfast op het terrein

Tijdens open dagen korte rondleiding over het terrein en mogelijkheid om een kopje koffie of thee met iets lekkers te kopen.

CSA De Woldtuin Bedum

Producten:

Groentepakketten op maat. Verkoop via de marktkraam, maar ook abonnementen op basis van het aantal gezinsleden mogelijk voor 26 of 52 weken.
Afhankelijk van het seizoen varieert het soort en het aantal groenten. In de winter is er voor de donkere maanden ook een ruim aanbod verse wintergroenten beschikbaar.

Bezoek is mogelijk tijdens openingstijden, ook kun je aansluiten bij een rondleiding. Dat is leuk, gezellig, ontspannend en leerzaam. Je ziet waar je voedsel vandaan komt en hoe het groeit.

 

 

Producten:

Kwaliteitsvlees (Piemontees) in standaardpakketten van 5 kg en 10 kg met biefstuk, rundergehakt, lende, ribeye, entrecotes, runderlappen, riblappen enzovoort.

Ook zijn er proefpakketten verkrijgbaar van ca. 1-1,5 kg. In zo’n pakketje zit 500 gr rundergehakt, aangevuld met een variatie aan rundvleesproducten, zoals bv biefstuk, stooflap en saucijs.
Alle producten zijn diepgevroren. Bestellen kan via het bestelformulier op de website of direct op de boerderij.

Tijdens open dagen vertellen de eigenaren graag over het reilen en zeilen van het bedrijf en kan iedereen die dat wil de koeien en kalfjes bekijken.

Reserveren!

Let op: alleen op afspraak!
Het juiste adres voor een gezellige middag of avond uit én een bijzondere overnachting. Kom heerlijk lunchen of dineren op de begane grond van de oude molen van Onderdendam en overnacht op de voormalige graanzolder.
Voor de lunch open op reservering van woensdag t/m zaterdag.
Diner: Dinsdag t/m zaterdag vanaf 18.00

Producten:

Onbespoten groenten, kruiden en bloemen van eigen tuin. Bio Kultura potgrond, tuinaarde-compost en organische bemesting. Soms (biologische) droogwaren, fruit en diverse soorten Demeter biologische boerderijkaas (ook kruidenkaas).

Zelfoogsttuin die werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Dit houdt in dat je je verbindt met de tuinderij door een oogstaandeel te kopen voor één seizoen. Daarvoor kun je wekelijks jouw deel komen oogsten. Zo weet je waar het groeit, je kent de tuinder en na een poosje wordt het ook een beetje jouw tuin…