Open:
woensdag t/m vrijdag 14.00-16.30 uur

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!
Lijkt je dit leuk, kom dan gerust eens langs voor informatie.

Happen en Trappen: streekproducten in en rond Bedum, lekker dichtbij!

let op: deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt!

Kom kijken en proeven of vul je boodschappentas met lokale en ambachtelijke producten. Zelfgemaakt of lekker vers van het land!

Gaandeweg worden wij ons meer en meer bewust van waar ons voedsel vandaan komt. En ook steeds meer mensen komen genieten van ons mooie Hogeland. Al fietsend vanuit de stad kom je langs kramen, boerderijwinkels en stalletjes langs de weg, waar lokale bedrijven hun producten aanbieden.

Veel ondernemers hebben zich inmiddels aangesloten bij de streekproductenroute en samen met hen hebben wij dit enorme aanbod voor je op een rijtje gezet.
Kom gerust een kijkje nemen en buiten de open dagen ben je natuurlijk ook van harte welkom!
Check wel altijd even de openingstijden, deze kunnen verschillen, scroll naar onderen voor een overzicht van de deelnemers.

Hier vind je de flyer (pdf) met de adressen van de deelnemers + plattegrond met locaties (om te printen).

Hier kun je het persbericht van de Open Dag downloaden

De deelnemers op een rijtje

Producten:

Elke maand nieuwe menu’s in de aanbieding, diverse snacks zoals Bedumer bitterballen of kroketten (met kruidnagel!)

Producten:

patat, snacks en vers belegde broodjes. Veel zelfgemaakte producten zoals saté, kip op z’n Indisch, stoofvlees, eigen gemaakte eierballen en nog veel meer!

Producten:

Diverse menu’s met o.a. geitenkaas, crème brûlée, vlees, vis en vegetarisch, cheesecake en brownies

Producten:

Zuivel: Yoghurt, vruchten yoghurt, kefir, volle karnemelk, hangop, vla in verschillende smaken, chocolademelk en melk (alles gemaakt van melk van eigen koeien).
Ook in de winkel: brood van bakkerij Post uit Ten Boer, kaas van boeren uit de buurt, vlees van de blonde d’aquitaine, jams en sappen, ijs van IJsboerderij Noordwolde en nog veel meer.

Producten:

Veelzijdig aanbod van biologisch geteelde seizoensgebonden groenten op 25 are eigen grond. Op dit moment zijn dat meer dan 40 soorten en dat aantal is nog groeiende.

Verkoop via groenteautomaat (24/7 geopend!) en in het seizoen een kraam aan de weg met volop groenten van eigen oogst.
Tevens webwinkel in biologische levensmiddelen.

Specialiteit:
Microgroenten, vollegronds teelt op eigen land

Producten:

Vrije-uitloop eieren, aardappelen, uien en honing en van januari t/m mei tulpen.
Verkoop van de producten gaat vanuit een automaat, waarbij het mogelijk is met contant geld of contactloos met je bankpas te betalen.

Tijdens open dagen kun je een gevuld eitje komen proeven!

Activiteiten:

De B&B ligt aan de rand van de stad Groningen en is gevestigd in een voormalige boerderij. De stallen zijn verbouwd tot vijf gastenkamers met eigen badkamer. Logies & ontbijt, leuke arrangementen, zoals het Pieterpad (wandelen), De Ploeg (Groninger kunstenaars collectief) en Fotografie.
Tevens vergaderruimte en Rustpunt voor wandelaars en fietsers.

Activiteiten:

Permanente expositie over weidevogels en de voormalige getijdenrivier De Hunze, excursies en natuurlijk het ‘zeven-sloten-tegelijk-pad’ (erg leuk voor kinderen!).
Prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes.

Producten:

Vele soorten meel (ook biologisch) en brood- koek- en cakemixen. Zaden, pitten en vlokken, krenten, rozijnen en toebehoren.
Daarnaast ook een klein streekproducten assortiment.

Specialiteit:
Pannenkoekenmix, poffertmix en pizzamix.

Producten:

Kwekerij / binderij voor biologisch-dynamische snijbloemen (demeter).

Het is nu nog te vroeg, maar in het seizoen zijn er diverse mogelijkheden om van de bloemen te genieten: zelf boeketten plukken, 2-weeks boeket-abonnement, boeketten voor bijzondere gelegenheden (bezorging op afspraak mogelijk).
De boeketten worden samengesteld uit een breed assortiment snijbloemen, aangevuld met takken, kruiden en grassen. Geen massaproduct, maar een creatief boeket dat verrassend lang houdbaar is!

Rondleidingen worden graag gegeven en tijdens de Open Dag vind je informatie over biologische snijbloemen in de kas!

Producten:

Boerderijwinkel met (diepvries) biologisch rundvlees, varkensvlees, kip en lamsvlees, Reitdieppiepers (aardappelen), seizoensgroenten, pompoenen en appelsap van appels uit eigen fruithof.

Specialiteit:
Droge worst in verschillende smaken.

Producten:

Supermarkt met reguliere producten, daarnaast verkoop van (biologische) streekproducten uit de buurt.

Zoals vlees van Welkomboerderij Onstaheerd, appelsap van Klein Alma, cider van Groninger appels, bloemen van Arwerd en kaas van Kleikracht.

Tevens Rustpunt voor wandelaars en fietsers.

Producten:

Groenten, fruit, sappen/siroop, eieren, kruiden en bloemen.
Ook af en toe workshops: o.a. groenten inmaken, zelf witlof telen en zalf maken van goudsbloemen.

Tijdens open dagen zijn er proeverijtjes met producten van eigen land, mini-workshops en rondleidingen.

 

Producten:

Sorbetijs en roomijs gemaakt van verse melk. Bolletjes ijs, halve liters en literbakken ijs in 18 verschillende smaken! Citroen, mango, sinaasappel, aardbei, meloen, bosvruchten, ananas, vanille, banaan, cookies, cheesecake, yoghurt amarena, straciatella, malaga, chocolade, smurf en caramel. Rondom kerst worden er ijstaarten gemaakt van yoghurt amarena ijs, stracciatella of melkchocolade ijs.

Producten / activiteiten:

1 ha agroforestry in de vorm van een savanne aangeplant met vele soorten fruit en noten.
In de Woldtuin (vanaf 2022) seizoensafhankelijk puur natuur groenten/fruit en producten gemaakt daarvan. bloem- en kruidenrijke graslanden en een theetuin.
Tevens kleinschalige mini Glamping met bed&breakfast op het terrein

Tijdens open dagen korte rondleiding over het terrein en mogelijkheid om een kopje koffie of thee met iets lekkers te kopen.

CSA De Woldtuin Bedum

Producten:

Groentepakketten op maat. Verkoop via de marktkraam, maar ook abonnementen op basis van het aantal gezinsleden mogelijk voor 26 of 52 weken.
Afhankelijk van het seizoen varieert het soort en het aantal groenten. In de winter is er voor de donkere maanden ook een ruim aanbod verse wintergroenten beschikbaar.

Bezoek is mogelijk tijdens openingstijden, ook kun je aansluiten bij een rondleiding. Dat is leuk, gezellig, ontspannend en leerzaam. Je ziet waar je voedsel vandaan komt en hoe het groeit.

 

 

Producten:

Kwaliteitsvlees (Piemontees) in standaardpakketten van 5 kg en 10 kg met biefstuk, rundergehakt, lende, ribeye, entrecotes, runderlappen, riblappen enzovoort.

Ook zijn er proefpakketten verkrijgbaar van ca. 1-1,5 kg. In zo’n pakketje zit 500 gr rundergehakt, aangevuld met een variatie aan rundvleesproducten, zoals bv biefstuk, stooflap en saucijs.
Alle producten zijn diepgevroren. Bestellen kan via het bestelformulier op de website of direct op de boerderij.

Tijdens open dagen vertellen de eigenaren graag over het reilen en zeilen van het bedrijf en kan iedereen die dat wil de koeien en kalfjes bekijken.

Producten:

Verschillende soorten wijn op natuurlijke en ambachtelijke wijze gemaakt. Hiervoor worden vruchten uit eigen tuin gebruikt, zoals kruisbessen, frambozen, druiven, appels en bramen.

Reserveren!

Let op: alleen op afspraak!
Het juiste adres voor een gezellige middag of avond uit én een bijzondere overnachting. Kom heerlijk lunchen of dineren op de begane grond van de oude molen van Onderdendam en overnacht op de voormalige graanzolder.
Voor de lunch open op reservering van woensdag t/m zaterdag.
Diner: Dinsdag t/m zaterdag vanaf 18.00

Producten:

Onbespoten groenten, kruiden en bloemen van eigen tuin. Bio Kultura potgrond, tuinaarde-compost en organische bemesting. Soms (biologische) droogwaren, fruit en diverse soorten Demeter biologische boerderijkaas (ook kruidenkaas).

Zelfoogsttuin die werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Dit houdt in dat je je verbindt met de tuinderij door een oogstaandeel te kopen voor één seizoen. Daarvoor kun je wekelijks jouw deel komen oogsten. Zo weet je waar het groeit, je kent de tuinder en na een poosje wordt het ook een beetje jouw tuin…