Uitreiking van boekje STOLPERSTEINE in BEDUM …

geplaatst in: Geen categorie | 0

Uitreiking van boekje STOLPERSTEINE in BEDUM aan schoolverlaters in gemeente Bedum vlak voor hun vakantie!

De schoolverlaters van de basisscholen in de gemeente Bedum hebben deze week een bijzonder boekje als aandenken ontvangen.

De leerlingen van de basisscholen de Horizon – Regenboogschool – Togtemaarschool – Walfridusschool in Bedum en de basisschool ’t Groenland in Zuidwolde ontvangen het bijzondere boekje Stolpersteine in de Gemeente Bedum , een wandel- en fietsrouteboekje. Waarin beschreven wordt de kleine monumenten, stolpersteine , bij de woningen van de slachtoffers 1940 – 1945.
Deze struikelstenen moeten de herinnering levend houden aan de slachtoffers van het naziregime

Het bijzonder boekje is op 25 april 2018 uitgekomen en het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Erica van Lente. Zeer indrukwekkend met veel informatie , dat verzamelt is door de Historische vereniging Gemeente Bedum is ook een eerbetoon aan de omgekomen slachtoffers. In samenwerking met het Herdenkingscomité en de werkgroep Stolpersteine Bedum heeft dorpsbelangenvereniging APB Bedum een subsidiebedrag ontvangen van Loket Leefbaarheid . Daardoor kunnen de schoolverlaters een herinnering ontvangen. Opdat wij niet vergeten.

Bij afgifte van de boekjes waren de ontvangers van de scholen diep onder de indruk van deze geste. Bij het afscheid is er op school aandacht aan besteed.