Uitslag FOTO WEDSTRIJD van de VVV Bedum , de …

geplaatst in: Geen categorie | 0

Uitslag FOTO WEDSTRIJD van de VVV Bedum , de Poort naar Noord Groningen.

THEMA van het 1ste kwartaal 2017 was “ Maak een mooie NATUURFOTO”
De VVV Bedum, VVV Bedum – de POORT naar Noord-Groningen heeft weer een fotowedstrijd uitgeschreven. Voor de opdracht “maak een mooie natuurfoto” waren maar liefst 17 foto’s ingestuurd. De jury, bestaande uit Jolanda Kleij, Eline Onstenk onder leiding van professionele fotograaf Peter Russchen had de moeilijke taak om uit de zeer gevarieerde inzendingen de mooiste foto’s uit te kiezen.
Er waren diverse landschappen met opkomende en ondergaande zon, sneeuwlandschappen en stillevens met schelpen en tamme kastanjes ingezonden. Verder waren er mooie foto’s van ijsvogels, tortelduiven, meesjes, een kikker op het ijs en schapen te bewonderen. Het onderwerp “natuur” spreekt blijkbaar veel mensen aan.
De jury heeft onder andere gelet op de technische uitvoering van de foto’s en ook hoe uniek het onderwerp is. Verder of het onderwerp goed benadrukt wordt, door bijvoorbeeld kleurgebruik, compositie, of een rustige achtergrond.
Na lang wikken en wegen is de volgende uitslag uit de bus gekomen:

1. Parende ijsvogels, een technisch perfecte foto van een uniek moment, vastgelegd door Doede Douma;
2. Een ijsvogel op een tak in het zonnetje. Prachtige foto met veel geduld vastgelegd door Tineke Dwarshuis-Koopman;
3. Een foto van een meer met prachtig licht en mooi ingekaderd door bomen, gefotografeerd door Miranda Zwarts.
De aanmoedigingsprijs gaat naar Ylva Venema. Zij fotografeerde een geweldig mooi lammetje.

1ste prijs is een VVV bon en de andere prijswinnaars ontvangen
een kadootje.

Door de reacties op deze fotowedstrijd is besloten om elk kwartaal een fotowedstrijd uit te schrijven.

Het thema voor het komende kwartaal is : FIETSEN OP HET GRONINGER HOGELAND ! Tot 30 juni 2017 kan men weer foto’s inleveren.

Per deelnemer kan men 2 foto’s insturen. Dat kan via email info@vvvbedum.nl . Met naam en adres. De deelnemers leveren een bijdrage van 3 euro als ondersteuning voor het werk van de VVV Bedum. Ben je reeds VVV – Bedum -donateur of wil je donateur worden voor 5 euro per jaar, dan betaal je 2 euro als inschrijving. Kom daarvoor tijdens de openingstijden langs bij de VVV Bedum locatie , Kapelstraat 3 . Een jury, onder leiding van Peter Russchen zal de foto’s beoordelen en er een winnaar uit kiezen !

De winnaar ontvangt een VVV bon!