Wandeling langs STOLPERSTEINE in BEDUM. …

geplaatst in: Geen categorie | 0

Wandeling langs STOLPERSTEINE in BEDUM.

Stolpersteine in de gemeente Bedum.
Een Wandel – en Fietsrouteboekje langs de Stolpersteine in de gemeente Bedum.
Kleine monumenten, bij de woningen van de slachtoffers. Deze monumenten moeten de herinnering levend houden aan de slachtoffers van het naziregime.
Het bijzonder boekje is op 25 april 2018 uitgekomen en het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Erica van Lente. Indrukwekkend met veel informatie verzamelt door de Historische vereniging Gemeente Bedum is ook een eerbetoon aan de omgekomen slachtoffers.

In samenwerking met de Historische vereniging Gemeente Bedum en Herdenkingscomité Bedum zal er op zaterdag 30 juni een eerste Stolpersteine wandeltocht worden gehouden.
Daarvoor is uit het Stolpersteine boekje een wandeltocht uitgezet van ongeveer 1,5 uur. We willen stilstaan bij het verhaal van de stolpersteine en van de bijzondere plekken die ons herinneren aan de donkere periode 1940 – 1945.

Start van de wandeltocht is op zaterdag 30 juni 2018 om 10.00 uur. Vanaf VVV Bedum , de POORT naar Noord Groningen, Kapelstraat 3.

Aanmelding is gewenst , in verband met rondleiders. Kosten is 2 euro per persoon. Aanmelding bij VVV Bedum , of email info@vvvbedum.nl . tel. 050 3015111